Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kolia z soszonych grzybów leśnych

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne dowolna ilość
nitka krawiecka kilka metrów
igła krawiecka 2-3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: kolia z soszonych grzybów leśnych

Kroki postępowania

1
Najpierw było dożo kożlarzy. Oczyszczone nawlekaliśmy na nitkę za pomocą igły krawieckiej.
Krok 1 - kolia z soszonych grzybów leśnych foto
2
Potem było duuużo różnych grzybów. Ledwo znalazłam wśród nich moją dużą filiżankę czarnej kawy. Obieraliśmy te cuda natury i dalej szyliśmy kolię dla mnie.
Krok 2 - kolia z soszonych grzybów leśnych foto
3
Maślaczki też zbieraliśmy.
Krok 3 - kolia z soszonych grzybów leśnych foto
4
Po oczyszczeniu część z nich też trafiała na łańcuszek z nitki. Łańcuchy z grzybkami suszyliśmy na balkonie lub przy ciepłym piecu.
Krok 4 - kolia z soszonych grzybów leśnych foto
5
Teraz cieszą mój zmysł smaku, węchu i wzroku.
Krok 5 - kolia z soszonych grzybów leśnych foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 08.01.2013 09:15
Tak się zastanawiam czy lepsza taka kolia czy brylantowa...trudny wybór:)
Monika58 28.10.2012 20:35
swietne, a na zime jak znalazł :)
Patrycja25 27.10.2012 17:50
uwielbiam
Sylwia56
Sylwia56 27.10.2012 17:34
fajne
ilovebake 27.10.2012 16:31
wow fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak