kolendrowa nalewka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • spirytus

    1/4 l
  • kolendra

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kolendrę ugniatam w możdzierzu, dodaję gałkę, przekładam do słoja i zalewam spirytusem. Odstawiam w ciemne miejsce na 10 dni. Po tym czasie przefiltrowuję i przelewam do ciemnych butelek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 30.08.2012 06:52
spróbuję
sznycel 27.08.2012 18:45
piję, kiedy się stresuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat