Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kołduny

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1,5 szklanka
woda letnia 0,5 szklanka
masło 1 łyżeczka
sól 1/4 łyżeczka
mięso mielone 15 dag
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kołduny

Z mąki, wody, masła i 1/4 łyżeczki soli wyrobić elastyczne ciasto.
Ja do ciasta używam wrzątku i później już nie mama potrzeby podsypywania mąki na stolnicę.
Mięso doprawić solą i pieprzem.
Ciasto wałkować cienko i kroić w kwadraty o boku 4 cm. Nakładać na środek każdego kwadrata trochę mięsa i zlepiać w trójkąt. Następnie dwa boki trójkąta skleić.
Wrzucać na osolony wrzątek i gotować już po wypłynięciu około 2- 3 minut.
Podawać z rosołem lub barszczem czerwonym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 18.01.2015 09:03
doskonałe do barszczu
miszelka 16.01.2013 20:55
są pyszne, a mięso w środku soczyste :)
Monika58 16.01.2013 20:51
smaczne są
Magda24 16.01.2013 20:37
smaczne
jasiek 16.01.2013 20:02
ale fajne
IwonaKa 16.01.2013 19:41
nigdy nie jadłam kołdunów,na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak