Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolanka ze szparagami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Makaron kolanka 250 g
szparagi 250 g
ser crescenza 200 g
mleko 50 ml
parmezan starty 30 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kolanka ze szparagami

Kroki postępowania

1
Szparagi ugotować w osolonej wodzie, odcedzić je i w tej samej wodzie ugotować makaron. Formę do zapiekania polać oliwa i ułożyć w niej wymieszany makaron z pokrojonymi szparagami.
Krok 1 - Kolanka ze szparagami foto
2
Ser zmiksować z mlekiem.
Krok 2 - Kolanka ze szparagami foto
3
Tak przygotowanym sosem polać zapiekankę i posypać parmezanem.
Krok 3 - Kolanka ze szparagami foto
4
Zapiec kilka minut w gorącym piekarniku.
Krok 4 - Kolanka ze szparagami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 17.05.2014 09:29
wyglądają smakowicie :)
barbara11561 30.11.2013 16:37
lubię danie z makaronem:)
Katarzyna59 09.11.2013 07:51
pysznośći,
okrysia 05.11.2013 20:35
SMACZNE TO!
ben-ka 02.11.2013 08:52
uwielbiam makaron.
romanrafal
romanrafal 01.11.2013 18:09
smaczne jedzonko
kate.500 01.11.2013 17:41
pyszny makaron
mirosława4 29.10.2013 21:14
zjadłabym,apetycznie się prezentuje :)
berys18 29.10.2013 10:06
przepyszny obiad
Alex_M 28.10.2013 16:28
smaczne danie :)
pierniczkowo 28.10.2013 10:20
pycha, z serem crescenza jeszcze nie jadłam :)
Smaczna_B 28.10.2013 09:03
a co to jest crescenza?
gosia1988 28.10.2013 08:33
lubię takie dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak