Koktajl banan - jeżyna

Koktajl banan - jeżyna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jeżyny

    1 szklanka
  • banan

    1 szt
  • mleko

    3/4 szklanki
  • cukier

    4 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Koktajl banan - jeżyna

Kroki postępowania

Krok 1 - Koktajl banan - jeżyna foto
Jeżyny przebieramy i oddzielamy od łupinek i listków (ja miałam prawdziwe, polne), nie myjemy aby nie utracić soku. Dojrzałego banana obieramy ze skórki i odcinamy początek.
Krok 2 - Koktajl banan - jeżyna foto
Do malaksera przekładamy jeżyny oraz połamanego na mniejsze kawałki banana,
Krok 3 - Koktajl banan - jeżyna foto
wlewamy mleko oraz dodajemy cukier. Całość miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji - sprawdzamy czy jest odpowiednio słodki
Krok 4 - Koktajl banan - jeżyna foto
Gotowy koktajl przelewamy do szklaneczek i pijemy zaraz po przygotowaniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

jordi 15.03.2013 08:50
taki koktajl ma moc
Malinka 06.09.2012 09:40
Ciekawe połączenie.
helen 04.09.2012 22:05
ależ smakowicie wyglada
wedith1 23.08.2012 10:11
Oj, wypiłabym szklaneczkę:)
dagmara020 22.08.2012 07:57
ale to musi być pyszne
Karolina46 17.08.2012 22:36
mniam
Mati13 15.08.2012 22:06
wspaniały!
Sroczka 14.08.2012 20:26
Napiłabym się takiego koktajlu.
sylwia / sytofala 14.08.2012 20:03
samo zdrowie
aginaa 14.08.2012 19:54
pyszne i jakie zdrowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat