Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowy zawrót głowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 40 dag
cukier 30 dag
kakao 3 łyżeczki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jajko 6 sztuk
mleko 13 łyżek
margaryna 1 kostka
wiórki kokosowe 20 dag
śmietana 5 łyżek
mąka ziemniaczana 1 łyżka
białko 2 sztuki
cukier wanilinowy 1 opakowanie
cukier 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowy zawrót głowy

CIASTO: Margarynę, żółtka i cukier utrzeć mikserem a następnie dodać cukier wanilinowy, mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, mlekiem, kakao i wszystko to dobrze wymieszać. Ubić pianę z białek i delikatnie wmieszać do ciasta. CIASTO KOKOSOWE: Białka ubić. Dodać cukier i ubić na kryształ. Następnie wmieszać pozostałe składniki. SKŁADANIE: Połowę ciasta włożyć do foremki, nakładać łyżką masę kokosową. Przykryć drugą częścią masy na ciasto. Piec w 180 st. przez ok. 40 min. Po upieczeniu udekorować lub posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 14.10.2013 11:53
muszę zrobić
gosia47-47 14.10.2013 08:47
polecam, jest naprawdę świetny
Andrzej8 13.10.2013 20:52
mniam mniam
Megg 13.10.2013 17:58
uwielbiam ciasta z kokosem
kasienka23 13.10.2013 17:55
taki zawrót głowy to j lubię !:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak