Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowo-migdałowe praliny
W małym rondelku rozpuść podgrzej kremówkę i rozpuść w niej masło. W niewielkim naczyniu pokrusz płatki migdałów, dodaj do nich wiórki kokosowe i cukier puder. Zalej zawartością rondelka, dokładnie wymieszaj i wstaw do lodówki na godzinę. Potem formuj z masy kulki wielkości orzecha włoskiego (warto ubrać lateksowe rękawiczki, bo klei się to trochę do rąk). Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, a kulki włóż na ten czas do zamrażarki. Kiedy czekolada jest już płynna, nadziej na wykałaczkę kulkę kokosową, zanurz w polewie i po wyjęciu przez chwilę pozwól odcieknąć, po czym ułóż na papierze do pieczenia, aby stężała. Możesz przyozdobić swoje pralinki płatkami migdałów lub wiórkami kokosowymi.