Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowo-migdałowe praliny

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana kremówka 100 ml
masło 70 g
cukier puder 65 g
wiórki kokosowe 165 g
płatki migdałowe 40 g
czekolada 3 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowo-migdałowe praliny

Przepis pochodzi z mojego bloga: http://agatagotuje.pl

W małym rondelku rozpuść podgrzej kremówkę i rozpuść w niej masło. W niewielkim naczyniu pokrusz płatki migdałów, dodaj do nich wiórki kokosowe i cukier puder. Zalej zawartością rondelka, dokładnie wymieszaj i wstaw do lodówki na godzinę. Potem formuj z masy kulki wielkości orzecha włoskiego (warto ubrać lateksowe rękawiczki, bo klei się to trochę do rąk). Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, a kulki włóż na ten czas do zamrażarki. Kiedy czekolada jest już płynna, nadziej na wykałaczkę kulkę kokosową, zanurz w polewie i po wyjęciu przez chwilę pozwól odcieknąć, po czym ułóż na papierze do pieczenia, aby stężała. Możesz przyozdobić swoje pralinki płatkami migdałów lub wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annagebalska 29.12.2012 09:00
pyszne
Iwona56 10.12.2012 11:06
świetne
Cukiereczek13 26.11.2012 15:23
cudownie wyglądają :)
Beata61 26.11.2012 15:04
fajny przepis :)
Agnieszka91 26.11.2012 13:32
fajny pomysł
maciek7 26.11.2012 13:14
rewelacja
justys759 26.11.2012 12:31
ależ kusząca słodycz:)
Isia 26.11.2012 12:28
Fantastycznie wyglądają te pralinki, pewnie jeszcze lepiej smakują!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak