Kokosowo-jagodowa jaglanka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    100 g
  • wiórki kokosowe

    1 łyżka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • sól

  • mleko kokosowe

    100 ml
  • mleko

    100 ml
  • jagody

    1/2 szklanki
  • owoce

  • jagody goji

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kasze jaglaną przelewamy wrzątkiem na sitku. Zalewamy wodą o objętości 2 razy większej niż objętość kaszy. Dodajemy wiórki kokosowe, nieco soli i łyżeczkę cukru. Gotujemy aż kasza wchłonie wodę około 12-15 minut. Jagody miksujemy z mleczkiem kokosowym i mlekiem, dodajemy do kaszy i gotujemy jeszcze chwile do zredukowania płynu. Przekładamy do miseczek. Serwujemy z świeżymi owocami sezonowymi i jagodami goji.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 30.04.2015 22:24
na pewno smaczna :)
Ifa 28.04.2015 07:16
Pomysłowy i zdrowy deser!
Internetowa Kuchnia 27.04.2015 22:34
super deser!
Skotka 27.04.2015 22:01
Przepyszna:)
wwwiolka 27.04.2015 21:52
Bardzo fajny przepis.
Konczi 27.04.2015 19:11
pysznie :) Porywam porcyjkę :)
wyattearp 27.04.2015 18:20
przepyszna !!!!!!!!!!!!!!!!
Ola1984 27.04.2015 17:05
Pyszna propozycja :)
IZABELA29 27.04.2015 17:00
kolorowo i smacznie
Krystyna32 27.04.2015 16:42
wygląda pysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat