Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowe motylki

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 1 szklanka
jajko 1 sztuka
mleko kokosowe 3/4 szklanki
cukier 1 łyżka

Dodatkowo

olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowe motylki

Kroki postępowania

1
W wysokim i niezbyt dużym naczyniu połączyć wszystkie składniki do uzyskania gładkiego ciasta.
Krok 1 - Kokosowe motylki foto
2
W niedużym garnku rozgrzać około 1/2 litra oleju, razem z olejem musimy nagrzewać naszą formę.
Kiedy olej i forma jest już dostatecznie nagrzana to zanurzyć ją delikatnie w cieście, ale tak, aby ciasto nie przelało się przez górne krawędzie, ciasto ma być tylko na dnie i bokach formy. Foremka musi być gorąca bo inaczej ciasto się do niej nie przyklei, kiedy ciasto jest już na formie delikatnie zanurzyć je w gorącym oleju i czekać, aż samo się odklei, smażymy na złoty kolor z dwóch stron.
Krok 2 - Kokosowe motylki foto
3
Po usmażeniu ciasteczka odsączyć na papierowym ręczniku
i posypać po wierzchu cukrem pudrem.
Ciastek smażymy tyle ile potrzebujemy w danym dniu bo ciasta nie lubią dłuższego przechowywania.
Krok 3 - Kokosowe motylki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 05.02.2016 11:01
jakie fajne ciacha motylkowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak