KOKOSOWE MINI CZEKOLADKI

KOKOSOWE MINI CZEKOLADKI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana 30%

    200 g
  • czekolada gorzka

    100 g
  • czekolada mleczna

    100 g
  • wiórki kokosowe

    200 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śmietanę podgrzewam, dodaję połamaną czekoladę, chwilę czekam, zdejmuję z ognia i mieszam do uzyskania gładkiej konsystencji. Studzę.
Czekoladę mieszam z wiórkami kokosowymi (odrobinę zostawiam).
Masę przekładam do formy na lód, dekoruję pozostałymi wiórkami, chłodzę w lodówce (masa ma zastygnąć).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat