Kokosowe kulki (trufle)

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko skondensowane

    400 ml
  • wiórki kokosowe

    230 gram
  • masło

    30 gram
  • wiórki kokosowe

    70 (do obsypania)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W rondelku umieścić mleko skondensowane i masło. Rondelek podgrzewać na małym ogniu, aż masa zgęstnieje mieszając około 20 min. Rondelek usunąć z ognia, dodać wiórki i całość dobrze wymieszać. Z masy uformować kulki obsypać resztą wiórków i wyłożyć na papier do pieczenia, studzić przez 20 min. i włożyć do lodówki na 1,5 godz.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (29)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 19.03.2016 06:16
wypróbowane, polecam
Klausia 30.08.2015 10:14
ale pycha :)
gacopierz23 15.04.2014 10:59
kokos to coś dla mnie :)
Łukasz15 24.06.2013 19:27
Wyśmienite.
caralajna 08.06.2013 07:21
uwielbiam kokosowe desery, fajne kulki a la rafaello
edi 02.03.2013 11:28
rany, wspaniałe!!
MAR3STA 28.01.2013 18:36
przepyszne te kulki
smakoszek 14.01.2013 21:54
świetne
magduś83 20.12.2012 20:48
ale smaczności
Ewelina38 25.10.2012 11:03
a'la rafaello - pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat