kokosowe kartofelki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

    1 szt
  • mleko 3,2%

    1/2 szklanki
  • aromat rumowy

    1/2 buteleczki
  • wiórka kokosowa

    1 opakowanie
  • kakao

    4 łyżki
  • dżem truskawkowy

    1 słoik
  • herbatniki

    2 w czekoladzie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopt kupny lub upieczony kruszymy .Dodajemy pokruszone ciastka ,rodzynki ,dżem .Mleko podgrzewamy dodajemy kakao i aromat mieszamy wlewamy do ciasta pokruszonego . Wszystko wyrabiamy ręką na mase formujemy kulki obtaczamy w kokosie .Można do ciasta dodac pokrojona galaretkę

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rakow2 27.06.2011 16:51
lubię kokos
monika154 01.05.2011 19:29
mniam
accee 23.04.2011 22:58
Super
Bart 06.03.2011 22:59
wyglądają fajnie
Krzysztof42 30.11.2010 13:53
lubię kartofelki
Katarzyna156 31.10.2010 23:49
super sprawa :)
ewelina/bunia 22.10.2010 11:48
hmm jadł ktoś?
IlonaAlbertos 17.05.2010 00:02
Bardzo ciekawa nazwa jak na efekt końcowy. :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat