Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowe bombki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiórki kokosowe 200 g
białko 4 szt
sól 1 szczypta
cukier 1 szkl
czekolada gorzka ok 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowe bombki

Kroki postępowania

1
Białka wlać do miski, dodać sól i cukier. Ubijać, aż białka się spienią, a cukier się rozpuści. Wsypać wiórki kokosowe i wymieszać. Wsypać wiórki kokosowe i wymieszać.
Krok 1 - Kokosowe bombki foto
2
Na blachę położyć papier do pieczenia. Masę nałożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać porcje masy, zachowując niewielki odstęp. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170*C z termoobiegiem i piec przez ok 20 min. Powinny się lekko przyrumienić.
Krok 2 - Kokosowe bombki foto
3
Po wystudzeniu, ciasteczka oderwać od papieru do pieczenia. Rozpuścić część czekolady (ok 50 g) i smarować spód ciasteczka, sklejać po dwa. Odstawić, aby czekolada zastygła i bombka się nie rozpadła. Obtaczać w rozpuszczonej czekoladzie i odstawiać na kratkę do zastygnięcia. Do obtaczania dobrze jest użyć czekolady zatemperowanej. Smacznego :)
Krok 3 - Kokosowe bombki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 07.02.2017 16:36
Smaczne słodkości .
Patrycja33 02.02.2017 11:29
mniam! pyszne słodkości:)
Diana Rusiłowicz 02.02.2017 01:16
Ale fajniutkie :)
Kasnaj 01.02.2017 14:13
super przepis
Kuchcik gotuje 01.02.2017 09:02
Kokosowe pychotki, uwielbiam takie :)
bogusia 82 31.01.2017 23:51
wyglądają kusząco
Renata9 31.01.2017 21:59
Smaczny deserek
Beatris 31.01.2017 21:20
Pyszne małe co nieco, zjadłabym z przyjemnością :)
wwwiolka 31.01.2017 20:44
Bardzo fajny przepis.
Kluska_87 31.01.2017 20:34
bobowe haha :) !
bertpvd 31.01.2017 19:41
przepiękne !
Bernadeta1 31.01.2017 19:23
pyszne słodkości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak