Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kokosowa babka

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 plaska łyżka
wiórki kokosowe 1/5 szklanki
mleko 3,2% 1 szklanka
olej 1/2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
jajko 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: kokosowa babka

Kroki postępowania

1
mąkę wymieszać z wiórkami kokosowymi i proszkiem do pieczenia
Krok 1 - kokosowa babka foto
2
wlać olej do miski dodać cukier i miksować
Krok 2 - kokosowa babka foto
3
następnie dodawać po jednym jajku i mleko
Krok 3 - kokosowa babka foto
4
miksować
Krok 4 - kokosowa babka foto
5
następnie dodawać po 1 łyżce aż do wyczerpania mąki.
keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia przelać ciasto .
Piec w temperaturze 160ºC przez 1 godzinę .
Krok 5 - kokosowa babka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 16.02.2016 06:17
chętnie bym zjadła :)
Róża1 01.06.2015 00:22
wspaniała babeczka !!!!!!!!!!!!!!!
iziona 26.03.2015 10:24
Robiłam ostatnio identyczną była przepyszna
ilka01 26.03.2015 10:18
pychota :)
Mama niejadka 26.03.2015 08:40
Aromatyczna babka :)
monika141 25.03.2015 20:40
pyszna babeczka
gosia1988 25.03.2015 20:03
coś dla mnie - uwielbiam wiórki kokosowe, więc taka babka na pewno by mi smakowała
irenka 25.03.2015 20:00
fajny przepis,zabieram,na pewno pyszna babka,uwielbiam kokos
cooked 25.03.2015 19:00
musi być smakowite
Gracer 25.03.2015 18:58
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak