Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosanki z cynamonem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 4 sztuki
wiórki kokosowe 250 g
cukier brązowy 1/2 szklanki
sól 1 szczypta
masło 80 g
cynamon Prymat 3 łyżeczki
mąka pszenna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosanki z cynamonem

W misce mieszamy wiórki kokosowe z cynamonem i roztopionym masłem. W drugiej misce ubijamy na sztywno białka ze szczyptą soli. Gdy białka będą sztywne, dosypujemy porcjami cukier (cały czas miksując). Gdy cukier się skończy, całość ubijamy z mąką. Następnie połowę piany mieszamy delikatnie z wiórkami, a gdy składniki się połączą, dodajemy resztę białek i całość mieszamy. Wilgotnymi dłońmi formujemy z masy kulki, układamy je na blasze wyłożonej papierem i lekko spłaszczamy dłonią. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 st. na 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka205 13.02.2015 12:42
fajna przekaska
norweska20 12.02.2015 15:11
zapowiada się smacznie
Monika-twin 12.02.2015 14:38
FAJNY PRZEPIS.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak