Kokosanki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka ziemniaczana

    5dag
  • mąka

    15dag
  • wiórki kokosowe

    20dag
  • masło miękkie

    12dag
  • jajko

    1
  • cukier

    10dag
  • proszek do pieczenia

    2łyżeczki
  • cytryna

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cytrynę sparzyć wrzątkiem,osuszyć,skórkę cienko otrzeć.Masło utrzeć z cukrem na puszysty krem.Dodać ciepłe jajko.Mąkę połączyć z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia,wsypać do przygotowanej masy,wymieszać.Dodać wiórki kokosowe,ponownie dokładnie wymieszać.Z masy uformować okrągłe ciasteczka.Natłuszczoną blachę wyłożyć pergaminem,ułożyć na niej kokosanki.Piec na złoty kolor w temp.180stopniC.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAŁGORZATA108 09.11.2010 20:12
Zapowiada się smacznie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat