Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosanki

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 3 sztuki
cukier 5 łyżek
wiórki kokosowe 150 g
szczypta soli do smaku
polewa mleczna 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosanki

Białka z solą ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, wiórki i miksujemy razem jeszcze ok 2 minuty. Na blasze układamy pergamin i smarujemy go masłem. Łyżką robimy wysokie kupki zachowując kilkucentymetrowe odstępy. Wkładamy do gorącego piekarnika i pieczemy w temperaturze ok 160 - 170 stopni ok 20 minut (trzeba patrzeć, kiedy są rumiane i nie pozwolić na zbytnie przypieczenie się. Czekamy ze zdjęciem ich z pergaminu aż będą zimne. Wersja podstawowa jest już gotowa. Jeśli jednak ktoś woli to można polać je delikatnie czekoladą robią a ciasteczkach delikatny wzorek.
Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 22.06.2013 09:23
bardzo lubię
RenataZ-et 06.03.2013 23:00
Przepyszne są takie kokosanki
wrona891 30.08.2011 18:23
fajny przepis :)
rakow2
rakow2 18.06.2011 12:30
kokos smaczny lubię
angelika14 16.04.2011 10:35
Super przepis
Sarenka 10.03.2011 20:58
Ze tez do tej pory nie odwazylam sie aby je zrobic..
szalonamariolka 25.02.2011 23:11
bardzo lubię
Goya 23.02.2011 20:19
ciekawe
Krzysztof42 21.11.2010 15:51
nie przepadam za kokosem
IlonaAlbertos 12.08.2010 16:31
Muszę wypróbować Twój przepis :)
Monika192 25.06.2010 17:31
Super przepis na cisteczka :)
Ewa109 20.05.2010 07:16
WYPRÓBUJE TEN PRZEPIS BO UWIELBIAM KOKOSANKI:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak