Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosanki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiórki kokosowe 25 dag
masło 6 dag
cukier 15 dag
sok z cytryny 1 łyżka
białko 3 sztuki
mąka ziemniaczana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosanki

Kroki postępowania

1
Masło stopić, dodać połowę cukru i rozpuścić, następnie dodać wiórki i wymieszać ( masa jest sypka)
Krok 1 - Kokosanki foto
2
Białka ubić na sztywno z dodatkiem szczypty soli w trakcie dodać pozostały cukier i ubić do momentu uzyskania szklistej bezy. Do ubitych białek dodać sok cytrynowy i mąkę ziemniaczaną, następnie dodawać porcjami masę kokosową i delikatnie mieszać.
Krok 2 - Kokosanki foto
3
Blaszki do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i łyżeczka kłaść małe porcje ciasta w niewielkich odstępach.
Piec w temp. 180 st około 15 minut.
Krok 3 - Kokosanki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasia.s 16.08.2016 13:55
Jak ślicznie zaprezentowane :) Pyszności :)
ben-ka 15.08.2016 08:54
Bardzo lubię te ciasteczka.
dodi 14.08.2016 21:15
pysznie wyglądają
KORAL 14.08.2016 16:54
Kochamy takie ciasteczka :)
mirosława4 14.08.2016 16:40
bardzo dobre
kd045 14.08.2016 14:55
zawsze smaczne ;]
Janina 14.08.2016 12:56
Fajne ciasteczka;))
noninka77 14.08.2016 11:42
Oj nie pamiętam kiedy je ostatnio jadłam :)
Ewa Wojtaszko 14.08.2016 11:39
najlepsze! :)
bertpvd 14.08.2016 11:37
przepiękne !
Futka 14.08.2016 11:23
Uwielbiam
RenataZ-et 14.08.2016 11:22
uwielbiam takie słodkości :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak