Kokosanki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biszkopty okrągłe

    1 op.
  • serek mascarpone

    1 op.
  • dżem malinowy

  • śmietana 30%

  • wiórki kokosowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jeden biszkopt posmarować po wewnętrznej stronie serkiem mascarpone (dość grubo), a drugi dżemem (smak do wyboru). Złożyć.

Śmietanę przelać do miseczki i moczyć w niej złożone biszkopty (żeby namiękły).

Obtoczyć w wiórkach kokosowych.

Gotowe!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (35)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ana00 30.01.2014 08:59
Szybko i smacznie ;)
czekoladka_m 17.01.2014 10:25
pyszniutkie;)
Rafał10 14.01.2014 15:45
chodzi za mną kokos... bardzo bym zjadła :D
mirosława4 09.01.2014 18:49
ciekawy pomysł na szybki i smaczny deser
Alex_M 19.11.2013 10:50
fajny pomysł
alaaa 09.11.2013 19:08
fajne,jak z kokosem to coś dla mnie
migotka28 08.11.2013 18:11
ale piękniutkie i okrąglutkie
Dorota37 29.08.2013 19:39
fajne ciacha
mysza75 14.08.2013 00:08
Fajne ciacha bez pieczenia :-)
Kulinarna Ja 10.08.2013 21:31
mmm ale smakowicie wyglądają!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat