Kokosanki

Kokosanki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białko

    4 szt
  • cukier

    1 szklanka
  • wiórki kokosowe

    200 g
  • sol1

    1 szczypta
  • foremki do muffinek

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kokosanki

Cukier wsypać do rondla, dolać minimalną ilość wody, aby cukier mógł się rozpuścić. ugotować syrop. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodawać powoli gorący syrop cały czas ubijając. na koniec do gęstych słodkich białek wsypać wiórki kokosowe. dokładnie wymieszać. nakładać do foremek do 3/4 wysokości. piec ok 12-15 min w 175 stopniach, do zarumienienia.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

treonina 23.11.2011 08:20
mmm pycha! cudo!
iziona 23.11.2011 07:56
podrzuć jedną :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat