KOKOSANKI

KOKOSANKI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mączka kokosowa

    300 g.
  • cukier

    300 g.
  • jajko

    5 sztuk
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania KOKOSANKI

Jajka rozdzielić na żółtka i białka.

Żółtka utrzeć dokładnie z cukrem, z białek ubić sztywną pianę.

Następnie do piany wlewać powolutku żółtka cały czas mieszając.

Mączkę kokosową przesiać, dodać powoli do masy cały czas mieszając.

Blachę nasmarować tłuszczem, wyłożyć papierem, łyżeczką kłaść na blachę małe ciasteczka.

Piec w średnio nagrzanym piekarniku do uzyskania złotego koloru.

SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Margo1 12.04.2011 20:16
proszę jakie proste?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat