Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

koko-keksówka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
mąka 1 szklanka
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
aromat cytrynowy 2-3 krople
wiórki kokosowe 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: koko-keksówka

białka ubijamy na pianę, dodajemy cukier i ubijamy dalej.
Dodajemy żółtka a po dobrym wymiksowaniu wsypujemy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i mieszamy już delikatnie, na koniec wsypujemy wiórki i dodajemy aromat, gotową masę wylewamy do wcześniej przygotowanej keksówki (wysmarowana i obsypana mąką/bułką tartą).
Pieczemy 30-40 minut w temp 180 stopni.

Gotowe ciasto posypujemy np. cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 09.02.2014 10:04
smaczne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak