Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokardki w kokosowo-cynamonowym sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron kokardki 3/4 szklanki + około 100 g ryzowego muszelki
jabłko 1 szt
cukier z prawdziwą wanilią 1/3 łyżeczki
cukier 1 łyżeczka
cynamon 1 płaska łyżeczka
jogurt naturalny 3 łyżki
mleko kokosowe light 2 łyżki
wiórki kokosowe szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kokardki w kokosowo-cynamonowym sosie

Makarony gotujemy w lekko osolonej wodzie zgodnie z zaleceniami producenta.
W miseczce łączymy jogurt naturalny z mleczkiem kokosowym, mieszamy. Dodajemy płaską łyżeczkę cynamonu i 1/3 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią, mieszamy.
Obieramy jabłko, tniemy je w drobną kosteczkę. Dorzucamy do sosu, delikatnie mieszamy i całość dosładzamy, próbujemy czy słodkość nam odpowiada.
Ugotowane makarony mieszamy i układamy w dwóch miseczkach. Na wiech nakładamy po połowie kokosowo-cynamonowego sosu.
Całość delikatnie posypujemy wiórkami kokosowymi i od razu podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak