Kociołek rozmaitości

Kociołek rozmaitości

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe

    0,5 kg
  • czosnek (ząbek)

    2 sztuki
  • cebula

    2 sztuki
  • pomidory bez skóry

    1 puszka
  • fasola czerwona z puszki

    1 puszka
  • kukurydza

    1 puszka
  • papryka zielona

    2 sztuki
  • chili strąki

    2 sztuki
  • mąka

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kociołek rozmaitości

mięso pokroić na drobna kostkę.Cebule i czosnek obrać,drobno posiekać i wrzucić na rozgrzany olej,dodać mięso i podsmażyć.Przyprawić pieprzem i solą,oprószyć mąką,wymieszać.Pomidory pokroić i dodać do mięsa.Całość zalać 0,5 litra wody,gotować na średnim ogniu około 1 godzinę.Paprykę i chili pokroić w kostkę i dodać do mięsa po około 40 min gotowania.Fasolę,kukurydzę odsączyć z zalewy,dodać do gotującego się mięsa na 10 min przed końcem duszenia.Całość przyprawić,podawać z ziemniakami,kaszą lub świeżym pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

KasiaK90 15.05.2012 08:09
super
Grazyna0211 06.05.2012 16:38
smacznie się zapowiada ten kociołek
Seba 23.02.2012 09:01
smaczne
aleksa123 26.09.2011 13:21
lubię takie kociołki:-)
Teresa19 02.09.2011 06:41
lubię takie jedzonko
anja3107 05.07.2011 21:53
super
Motorek 03.05.2011 13:18
fajny pomysł
Robert10 05.04.2011 09:14
dla mnie duuży kociołek tych pyszności poproszę
Kuchareczekjeden 04.04.2011 16:41
super
AgaS10 04.04.2011 16:10
uwielbiam takie kociołki:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat