Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kociołek cygański

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

350 g piersi z kurczaka
7 średnich pieczarek
2 marchewki
ok. 1-1,5 szklanki wody
2 łyżki śmietany
słodka papryka, majeranek
chilli,sól i pieprz
ząbek czosnku 1 ząbek
papryka czerwona 1 szt
koncentrat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kociołek cygański

Marchewkę i pieczarki kroimy w plasterki, paprykę i ziemniaki w kostkę. Kawałki mięsa przesmażamy na oliwie do lekkiego zrumienienia. Dodajemy posiekaną cebulę i czosnek, smażmy do zeszklenia. Dodajemy pozostałe warzywa, wlewamy ok. 1-1,5 szklanki wody, doprawiamy. Dusimy na małym ogniu około 30-35 minut. Z koncentratu pomidorowego, śmietany i 5 łyżek wywaru robimy „sos”. Dodajemy do potrawy, gotujemy kolejne 5 minut. Najlepiej smakuje z ryżem:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 30.09.2013 18:04
rewelacyjne
gosia1988 21.03.2013 10:19
fajne danie
Megg 20.03.2013 17:13
super pyszne danie!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak