Kociołek

Kociołek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa

    25 dag
  • ziemniaki

    2-3 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • marchewka

    2-3 sztuki
  • bulion

    1-1,5 litra
  • fasola szparagowa

    25 dag
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • olej

    4-5 łyżek
  • pietruszka

    1 sztuka
  • papryka

    0,5 sztuki
  • kapusta biała

    25 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki, marchewkę, cebulę i pietruszkę obieramy ze skórki i następnie te i pozostałe warzywa kroimy na mniejsze części. Na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju smażymy do czasu aż zmiękną. Następnie kroimy kiełbasę w plastry, przekładamy ją do bulionu oraz warzywa z patelni. Gotujemy wszystko 20-30 minut, dodajemy Kucharka, sól i pieprz. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 31.03.2012 00:09
z pewnością wypróbuję
Tika4444 30.03.2012 11:12
świetny pomysł
Tika4444 30.03.2012 11:12
świetny pomysł
Emiliozo 19.03.2012 07:50
prawdziwy wiejski kociołek
eli82 11.03.2012 11:00
pycha
Wacław 16.02.2012 10:10
pyszne danie !
olkaaa 15.02.2012 08:01
super
Ada-Gaba 11.02.2012 09:26
extra obiad
Izabela28 02.02.2012 12:09
smaczne jednogarnkowe danie na obiad:)
kate.500 22.01.2012 19:12
Lubie takie jednogarnkowce...pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat