Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle z węgierkami

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 2
mąka pszenna 2 szkl
masło roztopione 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
śliwki węgierki 20 dag
cukier
śmietana
ser biały 0,5 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle z węgierkami

Z twarogu, mąki, jaj, soli i łyżeczki masła zarabiamy ciasto na stolnicy. Podsypujemy mąką i wałkujemy na grubość ok 1 cm. Śliwki myjemy, pestkujemy. Kroimy ciasto na niewielkie kwadraty, wkładamy śliwkę i ewentualnie gdy są kwaśne to dodajemy trochę cukru do środka. Zlepiamy kulki i gotujemy we wrzącej lekko osolonej wodzie ok 5 min od wypłynięcia. Gorące knedle polewamy śmietaną i posypujemy cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania84 30.10.2013 20:00
robię zawsze zapas mrożonych śliwek :) bo knedelki w zimie smakują też wybornie
mufinka79 29.10.2013 20:14
Uwielbiam i choć raz w sezonie muszę je zrobić.
Barbara13 29.10.2013 13:46
pyszności:)
sanielcia 29.10.2013 12:27
super przepis
bietka 29.10.2013 11:49
ale pyszności :)
kokoszka
kokoszka 29.10.2013 11:34
pewnie pyszne
aisza1 29.10.2013 10:55
mniam pycha
Aleksandra/Olcia 29.10.2013 10:41
nie jadłam w tym roku :(
dwa pokoje z kuchnią 29.10.2013 10:39
uwielbiam- i nie potrafię zrobić, zawsze coś jest nie tak :)
everay 29.10.2013 10:39
pyszne danie:)
Izabela9 29.10.2013 10:15
Przepyszne.
Paolcia 29.10.2013 10:12
mmm pysznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak