Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KNEDLE Z BUŁEK

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki czerstwe 10
sól 1 łyżeczka
mleko 1/2 litra
jajko 4

Przepis i sposób przygotowania na: KNEDLE Z BUŁEK

Bułki rozdrabniamy mikserem lub blenderem. Można też ręcznie. Siekamy natkę pietruszki. Do bułek wlewamy mleko dodajemy sól i natkę pietruszki oraz wbijamy jajka.
Wyrabiamy masę podobną do masy kotletów mielonych.
Formujemy knedle i wrzucamy do osolonej gotującej się wody na około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 01.12.2011 08:32
fajne
Barbara55 11.10.2011 17:27
o to jest jadalne?
szajba2 07.10.2011 13:23
o jej
kielcok1 21.08.2011 18:26
o jej i to się da jeść
pioge7 05.12.2010 11:54
świetne
MAŁGORZATA108 28.07.2010 15:45
Ale knedle bez nadzienia?
halina17 05.06.2010 21:53
Ciekawy przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak