KNEDLE Z BUŁEK

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułki czerstwe

    10
  • sól

    1 łyżeczka
  • mleko

    1/2 litra
  • jajko

    4
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułki rozdrabniamy mikserem lub blenderem. Można też ręcznie. Siekamy natkę pietruszki. Do bułek wlewamy mleko dodajemy sól i natkę pietruszki oraz wbijamy jajka.
Wyrabiamy masę podobną do masy kotletów mielonych.
Formujemy knedle i wrzucamy do osolonej gotującej się wody na około 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 01.12.2011 08:32
fajne
Barbara55 11.10.2011 17:27
o to jest jadalne?
szajba2 07.10.2011 13:23
o jej
kielcok1 21.08.2011 18:26
o jej i to się da jeść
pioge7 05.12.2010 11:54
świetne
MAŁGORZATA108 28.07.2010 15:45
Ale knedle bez nadzienia?
halina17 05.06.2010 21:53
Ciekawy przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat