Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

knedle nadziewane grzybami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tłuszcz
3 łyżki
cebula
1 sztuka
grzyby
1/2 kg
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
bułka czerstwa
3 sztuki
mąka
35 dag
ziemniak
1.20 kg
słonina
trochę

Przepis i sposób przygotowania na: knedle nadziewane grzybami

Grzyby oczyścić, opłukać, poszatkować i udusić z cebulą na tłuszczu. Dodać pokrojone w kotkę czerstwe bułki (które wchłoną sos) i dokładnie wymieszać. Masę posiekać i doprawić, wbić jajo. Przygotować ciasto z ugotowanych i przetartych ziemniaków, mąki i jaj; podzielić na kawałki i nadziewać farszem grzybowym. Knedle ugotować w słonej wodzie i polać słoniną przesmażaną z cebulą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak