knedle nadziewane grzybami

knedle nadziewane grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tłuszcz

    3 łyżki
  • cebula

    1 sztuka
  • grzyby

    1/2 kg
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • bułka czerstwa

    3 sztuki
  • mąka

    35 dag
  • ziemniak

    1.20 kg
  • słonina

    trochę
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania knedle nadziewane grzybami

Grzyby oczyścić, opłukać, poszatkować i udusić z cebulą na tłuszczu. Dodać pokrojone w kotkę czerstwe bułki (które wchłoną sos) i dokładnie wymieszać. Masę posiekać i doprawić, wbić jajo. Przygotować ciasto z ugotowanych i przetartych ziemniaków, mąki i jaj; podzielić na kawałki i nadziewać farszem grzybowym. Knedle ugotować w słonej wodzie i polać słoniną przesmażaną z cebulą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat