Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski ziemniaczane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
mąka ziemniaczana 1-1,5 szkl
sól
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski ziemniaczane

Ugotowane zimne ziemniaki przeciskam przez praskę do kartofli, dodaję mąkę, sole i wbijam jajko. Wyrabiam ciasto, które ma być gładkie i nie klejące. Z ciasta formuję okrągłe kluski. W garnku gotuję wodę, która solę, wrzucam na gotującą wodę kluski i gotuję przez około 5 minut od ich wypłynięcia na wierzch.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 21.02.2015 12:02
bardzo dobre, podobnie robię)
Aleksandra/Olcia 21.02.2015 10:55
moje ulubione !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak