Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z makiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron nitki 250 g
masa makowa 250
rodzynki 1 garść
miód 3 łyżki
orzechy włoskie siekane 1 łyżka
płatki migdałowe 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z makiem

Kroki postępowania

1
Do garnka nalać wody i lekko ją osolić. Ugotować w niej makaron.
Krok 1 - Kluski z makiem foto
2
Rodzynki namoczyć w wodzie.Do miski włożyć masę makową, rodzynki, płatki migdałowe, orzechy i miód. Wszystko dokładnie wymieszać. Następnie masę połączyć z makaronem. Włożyć do lodówki. Podawać schłodzone.
Krok 2 - Kluski z makiem foto
3
Następnie masę połączyć z makaronem. Włożyć do lodówki. Podawać schłodzone.
Krok 3 - Kluski z makiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 05.12.2015 15:46
w sam na raz Wigilię
aginaa 06.01.2015 15:37
lubie takie kluchy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak