Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski z krwi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 300 g
smalec 1 łyzka
krew wieprzowa 2 szkl
mąka żytnia 1 kg
rosół 2 szkl
cebula 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek trochę

Przepis i sposób przygotowania na: kluski z krwi

Mięso przepuścić przez maszynkę lub pokrajać w malutką kostkę i przesmażyć na rozgrzanym smalcu, po czym dodać posiekaną cebulę i jeszcze smażyć, aż się zarumieni. Krew przetrzeć przez sito, dodać rosół, mięso z cebulą, mąkę oraz sól, pieprz i majeranek. Z masy uformować obłe kluski (wielkości średniej cebuli) i wkładać do wrzącej osolonej wody. Gotować przez 15 min. Po wyjęciu polać topioną słoniną, masłem lub śmietaną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 21.11.2011 19:55
ależ krwisty przepis! a w ogóle to można kupić krew?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak