Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski śląskiee

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 2 kg
mąka ziemniaczana 1/2 kg
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: kluski śląskiee

Kroki postępowania

1
ziemniaki obieramy. Gotujemy w osolonej wodzie (wcześniej płuczemy). Za pomocą maszynki przekręcamy je.
Krok 1 - kluski śląskiee foto
2
Dodajemy mąkę, sól. Zagiatamy ciasto o jednolitej konsystencji, ciasto ma nam odrywać się od dłoni. Formujemy kulki dłonią i w środku robimy dołek.
Krok 2 - kluski śląskiee foto
3
Gotujemy we wrzącej osolonej wodzie.
Krok 3 - kluski śląskiee foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynagotuje 22.03.2013 21:16
bardzo lubię kluski śląskie :)
ewka1978 22.03.2013 18:30
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak