kluski lane

kluski lane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1 sztuka
  • mąka

    5 dag
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania kluski lane

Rozmieszać starannie jajo z mąką, posolić, ciasto silnie wyrobić łyżką. Wlewać cienkim strumieniem na wrzącą zupę, wodę, mleko, mieszając ją łyżką, zagotować. Lane ciasto podawać do zup lub mleka. Lane ciasto do rosołu ugotować w wodzie, odcedzić, włożyć do rosołu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

ronald88 28.11.2011 13:05
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat