Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski kładzione z jabłkiem, gruszką i cynamonem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 szt
mąka 1,5 szkl
woda 3-4 łyżki
gruszka 1 szt
jabłko 1 szt
masło 70 g
cynamon 1/2 łyżeczki
cukier 1/2 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski kładzione z jabłkiem, gruszką i cynamonem

1. Jajko dokładnie mieszam z wodą i mąką. Ciasto powinno być gęste i bez grudek. Jabłko oraz gruszkę obieram i kroję w kostkę. Dodaję do ciasta. Mieszam.

2. Na gotującą się, osoloną wodę wrzucam łyżką niewielkie porcje ciasta. Gotuję 5 minut. Odcedzam i wykładam na talerz. Kluski posypuję cukrem.

3. Masło przekładam do garnuszka i rumienie. Mieszam z cynamonem. Polewam kluski.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 04.02.2016 07:56
pyszne kluseczki :)
jagoda5913 27.10.2015 00:44
ciekawe danie
Lucan 26.10.2015 19:54
ciekawa propozycja, na słodko jeszcze nie próbowałem
pajbek 26.10.2015 19:52
Muszą być smaczne :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak