Kluski kładzione

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    0,5 szkl
  • jajko

    1 szt
  • sól

  • natka pietruszki

  • gałka muszkatałowa

  • ziemniaki

  • woda

    8 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogrzać wodę lub bulion do zagotowania. Połączyć pozostałe składniki. Dużą łyżką wrzucać ciasto do wrzącej wody. Gotować przez 3-4 minuty do wypłynięcia kluseczek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata72 22.04.2012 10:18
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat