Kluski grysikowe

Kluski grysikowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2 sztuki
  • kasza manna

    4 dag
  • masło

    3 dag
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kluski grysikowe

Miękkie masło należy utrzeć z żółtkami jaj oraz solą. Białka należy ubić na sztywną pianę z odrobiną soli i połączyć je z żółtkami, dodać kaszę i całość lekko wymieszać. Kluski należy kłaść za pomocą łyżki na gotującą się zupę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Wafelek2601 02.09.2013 10:25
Fajne kluseczki
IKrakowianka 06.08.2012 17:20
robię od czasu do czasu
Margo1 15.06.2012 12:11
fajne
Margo1 15.06.2012 12:11
fajne
Katarzyna/kate1980 30.05.2012 22:21
fajniutkie
szajba2 15.04.2011 19:09
można spróbować
Barbara55 23.02.2011 15:14
to chyba dobre dla dzieci
gosia47-47 18.02.2011 17:15
super
kielcok1 06.02.2011 13:39
zaryzykowałbym spróbowanie
BozenA 17.12.2010 18:13
mmm

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat