kluski czeskie

kluski czeskie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    10 dkg
  • kajzerka

    3 szt
  • mleko

    2 szkl
  • jajko

    2 szt
  • sól

  • natka pietruszki

    3 łyż
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania kluski czeskie

pokrojone kajzerki zalac mlekiem. Obrane ziemiaki zetrzec na tarce odcisnąc wymiszać z zieleniną i bułką wyrobic ciasto. zwilżonymi dłońmi formowac niewielkie kluseczki wrzucić na osoloną wodę gotowac 20 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

artur7 03.04.2012 15:19
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat