kluski czeskie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    10 dkg
  • kajzerka

    3 szt
  • mleko

    2 szkl
  • jajka

    2 szt
  • sól

  • natka pietruszki

    3 łyż
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

pokrojone kajzerki zalac mlekiem. Obrane ziemiaki zetrzec na tarce odcisnąc wymiszać z zieleniną i bułką wyrobic ciasto. zwilżonymi dłońmi formowac niewielkie kluseczki wrzucić na osoloną wodę gotowac 20 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
artur7 03.04.2012 15:19
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat