Kluseczki z fasoli

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola

    2 szkl
  • mąka

    1 szkl
  • wędzony boczek

    15 dkg
  • śmietana

    2 łyżki
  • jajko

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę namoczyc na noc i ugotowac w tej samej wodzie. Zmiecic gdy wystygnie, dodac jajko, mąkę, sól i pieprz. Dobrze wymieszac. Formowac niewielkie placuszki i wrzucac na osolony wrzątek. Gotowac około 6 minut.
Boczek pokroic, cebulę posiekac i razem przesmażyc. Polac ugotowane kluski.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat