Kluseczki węgierskie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1\\2 szkl
  • jajo

    1 szt
  • sól szczypta

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mąki wbić jajka i dodać szczyptę soli.
Całość dokładnie wyrobić aby powstało twarde ciasto, które odstawić na 15 minut.
Po tym czasie podzielić ciasto na 6 kawałków.
Rozwałkować każdy tworząc wałeczek na desce skropionej wodą.
Następnie odrywać małe kawałeczki i wrzucać je na osolony wrzątek.
Gotować kilka minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat