klopsy ze śliwką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1 kg
  • jajka

    2 sztuki
  • czosnek

    2 zabki
  • sól do smaku

  • pieprz

  • majeranek Prymat

  • śliwki suszone

    20 dag
  • wykałaczki

  • boczek

    25 plastry
  • bułka

    1 namoczona w wodzie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Namoczoną bułkę dodać do mięsa mielonego, dodać jajko czosnek i przyprawy.Wmieszać mięso tak aby wszystkie składniki się połączyły.Z tak przygotowanego mięsa wyrobić klopsy , do środka wkładamy śliwkę i owijamy plasterkiem boczku.Tak przygotowane klopsy smażymy na blaszce w piekarniku.Pieczemy około 1 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna156 31.03.2013 23:35
kolorowo ...tak lubię
MAR3STA 25.02.2013 19:39
smaczne klopsiki
Bernadeta1 02.11.2012 17:24
ciekawy przepis
AURELKA 28.09.2012 21:29
bardzo pyszne
Ada-Gaba 08.08.2012 10:01
super
Aleksandraa 26.07.2012 20:09
pycha
Anna169Hosz 16.03.2012 11:26
Interesujące, z suszoną śliwka musi być palce lizać.
Marlena/Kinia 12.01.2012 17:10
ciekawy eksperyment:) super pomysł
Magula 29.11.2011 11:28
hmm ciekawe jak smakuja
kriso 24.11.2011 20:16
pychota

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat