Klopsy mielone pieczarkami

Klopsy mielone pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    600 g,
  • bułka namoczona w mleku

    1 szt,(odciśnięta)
  • cebula

    1 szt,
  • jajko

    1 szt,
  • pieczarki

    200 g. podsmażone
  • sól i pieprz

    do smaku,
  • przyprawy

    do mielonego
  • przyprawa do zup i potraw w płynie

    do smaku,
  • bułka tarta

    do panierowania
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na samym początku bułki zamaczam w mleku, następnie odsączam.
Pieczarki obieram, kroje i podsmażam na oleju.
Cebule po obraniu drobno kroje w kostkę.
Wszystkie składniki dodaje do mięsa mielonego, dodaje jajko oraz przyprawy oraz odsączone bułki.
Dokładnie mieszam do połączenia składników.
Z masy formuje klopsy, które obtaczam w bułce tartej a następnie smażę na rozgrzanym oleju.
Smażę z obu stron na złoty kolor. (część klopsów podsmażam mocniej bo lubie bardziej spieczone).
Podaje z ciapkapustą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

04.11.2017 05:31
Dobre klopsy.

Justi2401

03.11.2017 18:44
Jak zwykle domowo, ciepło i pysznie u Ciebie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat