Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Klopsy duszone w porach

5.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe
50 dag
cebula
1 szt
jajko
1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
4 łyżki
por
1 szt
woda
1,5 szkl
mąka
2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat
1 płaska łyżka
Sklep Prymat
przyprawa uniwersalna
2 łyżeczki
śmietana 30%
100 ml
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy duszone w porach

Cebulę obieram i kroję w bardzo drobną kostkę. Do zmielonego mięsa dodaję cebulę, jajko, bułkę tartą oraz odrobinę soli i pieprzu. Dokładnie mieszam masę. Z masy formuję małe klopsiki. Klopsy chwilę obsmażam na oleju. Przygotowane klopsy przekładam do garnka. Wodę mieszam z mąką. Wlewam do mięsa. Wsypuję paprykę mieloną oraz przyprawę uniwersalną. Gotuję około 10 minut.

Pora kroję w plasterki. Dodaję do klopsów i razem duszę na małym ogniu około 25 minut. Do mięsa wlewam śmietanę i duszę jeszcze przez 5 minut. Sos doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 27.08.2015 07:28
bardzo dobre mięsko
berys18 27.08.2015 07:19
wyglądają pysznie
Futka 26.08.2015 22:11
Bajeczne klopsiki! :) Niebo dla podniebienia :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak