Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Klopsy

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone
1,25 kg
Sklep Prymat
cebula biała
2 szt
masło
1 łyżka
śmietana
1 szklanka
sól do smaku
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
chleb razowy
1 tarty
Liść laurowy suszony Prymat
2 listki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy

Mięso podzielić na 6-9 kawałków, rozbić, posolić i zostawić na dwie godziny. Na dno rondla położyć masło i układać klopsy, przesypując siekaną cebulą, pieprzem, listkami laurowymi i tartym chlebem. Podlać 2-3 łyżki wody i dusić. Od czasu do czasu poruszać rondlem, aby klopsy się nie przypaliły. Gdy mięso będzie gotowe , dodać śmietanę. Podawać z gotowanymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta34 05.05.2012 21:46
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak