Klopsiki z warzywami

Klopsiki z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

klopsiki

  • mięso mielone

    0,5 kg
  • jajko

    1 sztuka
  • ząbek czosnku

    1 sztuka
  • sól ziołowa

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • bułka tarta

    3 łyżki

warzywa

  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • papryka żółta

    1 sztuka
  • papryka zielona

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • pieczarki

    250 g
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mieso przełożyć do miski, dodać do niego czosnek przeciśnięty przez praskę, jajko, bułkę tartą, sól ziołową, pierz i wszystko wymieszać i uformować małe pulpeciki.
W garnku zagotować 750 ml wody, posolić i ugotować pulpeciki.

Papryki umyć i pokroić w paseczki. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w piórka.
Na patelni rozgrzać olej, dodać pieczarki i podsmażyć około 5minut. Następnie dodać papryki z cebulą i smażyć 3 minuty. Wlać 1,5 szklanki wody z gotowanych klopsików, zagotować, dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać, gotować 2 minuty i dodać klopsiki. Wymieszać, gotowac 5 minut. W razie potzreby podlać wodą i doprawić solą i pieprzem.
Podawać z chlebem lub z ziemniakami i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Christopher

15.06.2014 18:27
Lubię takie potrawy.

kasienka23

15.06.2014 08:54
smaczne klopsiki!

kuklik

15.06.2014 05:23
smakowity obiadek

stan2401

14.06.2014 22:16
fany sosik

berys18

14.06.2014 21:15
bardzo apetyczne

IlonaAlbertos

14.06.2014 21:04
Bardzo lubię takie klopsiki.

Megg

14.06.2014 20:46
pyszny obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat