Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki z sosem pieczarkowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
bułka czerstwa 1 szt
jajko 1 szt
pieczarki 300 g
cebula 2 szt
śmietana 200 g
bulion warzywny 2 szkl
masło 3 łyżki
olej do smażenia
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki z sosem pieczarkowym

Kroki postępowania

1
Jedną cebulę obrać, drobno posiekać i dodać do mięsa
Krok 1 - Klopsiki z sosem pieczarkowym foto
2
Bułkę namoczyć w wodzie. Bułkę odcisnąć i dodać do mięsa, wbić jajko doprawić do smaku i wyrobić.
Krok 2 - Klopsiki z sosem pieczarkowym foto
3
Z masy formować niewielkie pulpety i usmażyć je na oleju
Krok 3 - Klopsiki z sosem pieczarkowym foto
4
Drugą cebulę obrać posiekać, zeszklić na maśle, dodać obrane i pokrojone na plasterki pieczarki.
Krok 4 - Klopsiki z sosem pieczarkowym foto
5
Warzywa obsypać mąką, wlać bulion i śmietanę, sos zagotować i doprawić do smaku.Dodać klopsy.
Krok 5 - Klopsiki z sosem pieczarkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 21.05.2017 20:10
bardzo dobre
agnieszka214 21.05.2017 17:00
Apetyczne klopsiki
dodi 21.05.2017 16:58
pyszne jedzonko
Janina 21.05.2017 16:47
Fajne smaki;))
bertpvd 21.05.2017 12:30
Smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak