Klopsiki z dorsza.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • sól

  • olej do smażenia

  • filet z dorsza

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1 kg dorsza zalać gorącą osoloną wodą ,zagotować. Rybę wyjąć z wody na sito, usunąć ości i skórę. Samo czyste mięso podusić widelcem i do masy dodać 1 jajko,sól,1 cebulę pokrojoną w drobną kosteczkę, natkę pietruszki ,kolendrę, imbir, tymianek i chilii. Uformować pulpety, panierować w bułce tartej i usmażyć w frytkownicy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
artur7 09.11.2013 15:20
apetyczny pomysł
ana1 04.10.2013 12:43
wyglądają bardzo smacznie
everay 04.10.2013 11:51
pięknie wygladają:)
SylwiaMagdaSabin 04.10.2013 10:34
wspaniale podane
Patriszja 04.10.2013 09:02
uuu zjadlabym takiego
sara1 04.10.2013 08:51
apetycznie wyglądają
Konczi 04.10.2013 07:56
bardzo fajne kuleczki rybne, z gotowanej rybki jeszcze nie robiłam :)
Ela_K 04.10.2013 07:51
mniam pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat