Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki nadziewane kiszoną kapustą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

mięso mielone 0,5 kg
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
jajko 1 sztuka
ząbek czosnku
cebula 0,5 sztuki
sól i pieprz
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
woda 80 ml

farsz

kapusta kiszona 100 gram
olej 2 łyżki

dodatkowo

olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki nadziewane kiszoną kapustą

Kroki postępowania

1
Czosnek i cebule obieramy, siekamy na drobne kawałeczki. Do misski wkładamy wszystkie składniki i dobrze wyrabiamy mięso.
Krok 1 - Klopsiki nadziewane kiszoną kapustą foto
2
Kapustę kiszoną lekko siekamy na mniejsze kawałki, dodajemy olej i mieszamy. Nabieramy porcję mięsa na dłoń i spłaszczamy, nadziewamy kapustą. Zlepiamy dookoła tak aby nie było widać kapusty.
Krok 2 - Klopsiki nadziewane kiszoną kapustą foto
3
Tak przygotowane kulki mięsne wkładamy na 30 minut do lodówki,aby mięso bardziej się zwarło.
Krok 3 - Klopsiki nadziewane kiszoną kapustą foto
4
Smażymy na rozgrzanym oleju przez 10 minut ,aż do zrumienienia z każdej strony.
Krok 4 - Klopsiki nadziewane kiszoną kapustą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta Ryżek-Kalkowska 15.09.2015 12:10
Bardzo dziękuję.
Damiano
Damiano 15.09.2015 08:46
smaczne klopsiki
Franciszek 15.09.2015 01:16
dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak