Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki mięsno - rybne

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 500 gram
filety z mintaja 2
cebula 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 1
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki mięsno - rybne

Kroki postępowania

1
Filety z mintaja rozmrażamy. Mięso mielone przekładamy do miski. Następnie dodajemy drobno pokrojoną cebulę, jajko, 4 łyżki bułki tartej oraz przyprawy: sól, pieprz, przyprawę do grilla i ostrą paprykę.
Krok 1 - Klopsiki mięsno - rybne foto
2
Rozmrożony filet osuszamy na ręczniku papierowym i mielimy na drobno w rozdrabniaczu, po czym dodajemy do mięsa mielonego.
Krok 2 - Klopsiki mięsno - rybne foto
3
Całość dokładnie wyrabiamy - mieszamy na jednolitą masę. Z masy formujemy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej.
Krok 3 - Klopsiki mięsno - rybne foto
4
Następnie smażymy na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 4 - Klopsiki mięsno - rybne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 25.12.2013 15:14
fajny pomysł!
Mniam 14.12.2013 10:59
Kiedyś muszę wypróbować takie klopsiki.
fotoviderek 14.12.2013 09:25
Świetne połączenie smaków :)
bhb8 13.12.2013 22:57
Z chęcią bym spróbowała :)
Gracer 13.12.2013 21:36
pewnie smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak