Klops z jajkiem i zieloną pietruszką

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    60 dkg
  • jaja surowe

    2 sztuki
  • kajzerka

    1 sztuka
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • czosnek

    5 ząbków
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1,5-2 łyżeczki
  • jaja na twardo

    4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łopatkę zmielić razem z namoczoną i odciśniętą kajzerką oraz czosnkiem. Dodać surowe jaja, przyprawy oraz posiekaną natkę pietruszki. Wyrobić masę. Część masy wyłożyć do keksówki, ułożyć na niej jajka ugotowane na twardo, przykryć resztą masy. Piec w 180-200 stopniach przez godzinę. Można podać i na zimno i na gorąco.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 15.06.2013 23:35
Świetnie wygląda.
ben-ka 03.06.2013 11:02
smakowite mięsko.
Ewelina38 09.05.2013 20:44
rewelacyjnie wygląda
mela25 04.07.2012 09:05
rewelacyjny
gacopierz23 27.03.2012 13:49
smaczny do chleba
Grazyna0211 17.01.2012 11:32
smaczny zarówno na ciepło jak i na zimno
Wacław 02.01.2012 09:50
pyszne !!!
smakoszek 01.01.2012 12:27
fajnie wygląda
Tika4444 27.12.2011 09:01
smakowicie wygląda
anulka69 23.12.2011 20:39
smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat